Canon PowerShot SX700 HS

Denna kompakta modell är med sina 30x optisk zoom och lysande trådlösa funktioner en kompetent resekamera. Användarvänligheten är toppen, men vi saknar ändå en viktig detalj.

#Kameror #Canon
8.6

Canon har lyckats proppa in 30x zoom i det här tunna kamerahuset, och med ett brännviddsomfång motsvarande 25–750 mm är den nära nog en idealisk resekamera. Det drar dock ner betyget att SX700 HS inte har inbyggd gps, för det är roligare att visa resebilderna när de ligger på en världskarta.

Kamerans trådlösa möjligheter är å andra sidan suveräna. Med specialknappen Mobile Device Connect på kamerans baksida upprättar man blixtsnabbt kontakt med t.ex. sin smarttelefon. Kameran stöder även NFC-tekniken där man ansluter de två enheterna genom att bara låta dem röra vid varandra. Powershot SX700 HS har även en bra så kallad intelligent bildstabilisering där kameran utifrån åtta olika motivtyper själv väljer den effektivaste.

Överraskande detaljgrad

Bildkvaliteten är generellt riktigt fin med varma färger och bra kontrast god kontrast. Färgmättnaden är dock i kraftigaste laget för vår smak, så här kan man med fördel använda funktionen Live på programratten. Via den kan man på skärmen öka eller minska kontrast, färgmättnad och färgnyanser, samtidigt som man ser ändringarna. Det är enkelt och praktiskt. I mycket kontrastrika motiv anas en aning överexponering, men totalt sett kan man lita på automatiken. Även detaljåtergivningen överraskar positivt, så länge man håller sig under iso 800. Bilderna klarar mycket väl att skrivas ut i upp till A4-storlek, och detaljåtergivningen är betydligt bättre än hos konkurrenten Nikon Coolpix S9700. Bildbrus är synligt från iso 400 och hålls på en rimlig nivå upp till iso 1 600, där brusreduceringen sätter in hårt och gör bilderna oskarpa. Den inbyggda blixten har en räckvidd på bara 3,5 meter, men man slipper röda ögon eftersom den går upp en bit ovanför kameran. Skärmen har en upplösning på 922 000 punkter men har svårigheter med att återge de fina detaljerna i solsken.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Canon Powershot SX700 HS är en allsidig och kompakt resekamera som med sina 30x optisk zoom kan ställa in skärpan på nästan alla tänkbara motiv. Användarvänligheten är hög, och särskilt de trådlösa funktionerna imponerar. Vi saknar gps, och skärmen hade kunnat vara bättre i solsken, men man får fina bilder med mättade färger och en fin detaljgrad.

Specifikationer

Märke
Canon
Milj. Pixlar
15,9
Brännviddsförl./optisk zoom
30x
LCD-skärm
3,0
Bilder/sekund
8,5
Max. ISO
3200