Canon PowerShot G7 X

Canon PowerShot G7 X är en lyckad fickkamera med bra brännvidd för de kräsna entusiasterna. Vi saknar sökare, men det lilla formatet är ett plus.

#Kameror #Canon
8.4

G7 X är en liten och lätt fickkamera, och zoomobjektivet är en stor fördel. Det täcker 24–100 mm, vilket är fint i denna klass. Det är också ljusstarkt och glider inte mer än från F1.8 vid 24 mm till F2.8 vid 100 mm. Det är smart med det automatiska objektivlocket som håller frontlinsen ren. Optiken är skarp i mitten, medan skärpan faller utåt hörnen. Skärmen går att vrida hela vägen runt för selfiebilder, och exponeringen tar hårt fasta på exakt det som kameran fokuserar på så att selfien alltid blir välexponerad. Andra motiv blir det dock inte nödvändigtvis. Om fokusen fastnar på något mörkt i motivet blir hela bilden överexponerad och vice versa. Autofokusen är snabb men inte alltid helt exakt. Detaljåtergivningen är en besvikelse med tanke på den höga upplösningen. Färgerna är realistiska. Liksom Canons övriga G-modeller har G7 X två inställningsrattar – ett för program och ett för exponeringskompensation. De är dock något strama. Vi skulle gärna se en elektronisk sökare. Sony har hittat plats för en hopfällbar sökare i en motsvarande kamera. Det är litet synd att popup-blixten sitter till vänster, då det ger slagskuggor. Kameran har inte gps men däremot wi-fi med NFC, så att den t.ex. kan hämta gps-data från en telefon. Generellt är G7 X en mycket kompetent kamera.

Omdöme

Powershot G7 X är en lyckad fickkamera med bra brännvidd för de kräsna entusiasterna. Vi saknar sökare, men det lilla formatet är ett plus.

Specifikationer

Märke
Canon
Milj. Pixlar
20,0
Brännviddsförl./optisk zoom
4,2x
LCD-skärm
3,0
Bilder/sekund
6,5
Max. ISO
12.800