Canon PowerShot D20

Canon har med D20 skippat sin vanliga konservativa stil och skapat en fräsch design utan att det har gått ut över ergonomin.

#Kameror #Canon
8.6

Canon har med D20 skippat sin vanliga konservativa stil och skapat en fräsch design utan att det har gått ut över ergonomin. D20 finns i svart, med silvrig, turkos eller gul dekor. Den är den enda i testet som har ett fäste för ett system av remmar och karbinhakar som gör det lätt att spänna fast kameran när det går undan. Handhavandet känns igen från Powershot-seriens fina och välbeprövade system med menyn och de viktigaste funktionerna samlade under Func-knappen. På den här kameran har funktionsmenyn gjorts extra läsbar med stora bokstäver och extra tydliga ikoner, så att det är lätt att se den genom cyklop under vatten. Knapparna är stora och lätt-tryckta, så kameran är lätt att sköta under vattnet. Vad gäller bildkvaliteten håller Canon fast vid det gamla goda, och D20 gav både över och under vattenytan härliga färger, bra detaljer och ett säkert fokus för stillbilder och video. Även exponeringen är säker, men vi hade gärna sett att kameran prioriterade något kortare slutartider i svagt ljus. Automatiken valde ibland 1/20 sekund, vilket är för lite med en actionkamera som man ofta använder när det går undan. Objektivets minsta bländare är F3.9 och vidvinkeln 28 mm. Bådadera är i underkant. En kamera i denna klass bör ha panoramaautomatik, men det har D20 inte.

Omdöme

Canon D20 slutade hack i häl på vinnaren. Kamerans svaghet är objektivet; vi hade velat ha mer vidvinkel och större ljusstyrka under vattnet.

Specifikationer

Märke
Canon
Milj. Pixlar
12
Brännviddsförl./optisk zoom
5x
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
1,9
Max. ISO
3200