Samsung Galaxy A9 128GB

Möjlighet att välja mellan olika brännvidder. Skärmen är stor och klar, och telefonens pris är ytterst konkurrenskraftigt. Bildkvaliteten är en besvikelse. Det går inte att använda de sekundära kamerorna i Pro-läget, och man kan inte heller fotografera i råformat.

av Prylguiden #Fotoväskor #Samsung
8.2

A9 är världens första mobiltelefon med hela fyra ­kameror på baksidan – till och med till ett rätt ­attraktivt pris. ­Huvudkameran har 24,1 megapixel och bländare F1.7. Om man går över till telekameran får man 2x optisk zoom. Med ultravidvinkeln på 12 mm faller upplösningen till bara 8,0 megapixel. Slutligen finns det en djupkamera som används för att lägga till bakgrundsoskärpa på t.ex. porträtt, och det gör den bra.
Det är absolut smart att erbjuda så många optiska möjligheter, men ­bildkvaliteten sjunker rejält när man väljer något annat än huvudkameran som ger naturliga färger och en godkänd detaljgrad. Framför allt ultravidvinkeln hade varit ett fantastiskt komplement om bilderna inte hade blivit så pixliga. Tyvärr har ingen av kamerorna optisk bildstabilisering, och i Pro-läget kan man välja högst ISO 800 – och för övrigt bara använda huvudkameran. På Auto-läget kunde vi pressa upp A9 till ISO 2 000 som gav väldigt gryniga bilder. Man kan tyvärr inte fota i råformat. Den stora amoled-skärmen på 6,3 tum och 1 080 x 2 220 punkter är i gengäld klar och detaljerad.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Den stora amoled-skärmen på 6,3 tum och 1 080 x 2 220 punkter är i gengäld klar och detaljerad.

Specifikationer

Märke
Samsung