Ortlieb Soft-Shot

Tyska Ortlieb har sedan 1982 tillverkat outslitliga och vattentäta cykelväskor. Nu är det dags för kameraväskornas intåg, och den idén gillar vi väldigt mycket.

#Fotoväskor #Ortlieb
9.2

Bland fyra helt nya kameraväskor från Ortlieb finns denna Soft-Shot på 9,7 liter. Den rymmer en spegelrefex med påmonterat normalobjektiv samt två liknande gluggar och en Ipad. Det hela ligger rejält skyddat i orange skumvaddering som man kan flytta runt precis som i konkurrerande väskor. Yttersidan är däremot unik. Det vanliga vattenavvisande nylontyget är överraskande läckert, det mycket starka blixtlåset släpper inte in så mycket som en droppe vatten, även om vi gjorde ihärdiga försök, och på det hela taget utstrålar nyheten kvalitet. På insidan av locket finns stora fickor för minneskort och filter med mera. Ortlieb säger att locket inte är vattentätt, men vårt test visade att materialet aboslut motstår en lätt skur.
Kameraväskor är generellt dyra, och det gäller även här. En del svenska butiker säljer Ortliebs suveräna cykelväskor, men deras nya kameraväskor är inte helt lätta att få tag i. Priset kommer från butiken Alviks Cykel i Bromma, som gärna tar hem Soft-Shot på beställning.

Omdöme

Konkurrenterna bör vara på sin vakt och potentiella återförsäljare stå på kö. Lowepro och de andra klassikerna har fått en ny konkurrent, som genast blev vår favorit tack vare de läckra materialen och det goda skyddet av utrustningen.

Specifikationer

Märke
Ortlieb