NYA-EVO Fjord 36

Ytterst robust och flexibel fotoryggsäck med gott om plats. Bra ergonomi. Många remmar och fickor. Fotoutrustningen går inte att nå från sidorna, vilket gör att det tar tid att plocka fram kameran.

#Fotoväskor #NYA-EVO
9.0

NYA-EVO är en ny ryggsäckstillverkare, och precis som ryggsäckar från exempelvis F-Stop säljs Fjord 36 som ett tomt skal. Det fungerar perfekt för dagsturer, och man köper till insatser för fotoutrustning i tre storlekar. Den minsta kostar 520 kronor och tar upp halva utrymmet, så att man till exempel kan ha en tröja överst. Vi testade Fjord 36 med den största insatsen för 940 kronor, som tar upp hela väskan. Totalpriset blir då 3705 kronor, relativt högt men ändå acceptabelt. Insatsen kan anpassas via flyttbara fackindelare, och till exempel ryms två stora DSLR-kameror och fem objektiv. Indelarna har bra stoppning och insatsens ram är mycket stabil.
Ryggsäcken är ytterst robust med en bra aluminiumram, kraftigt nylon och robusta blixtlås. NYA-EVO Fjord 36 är dessutom vattentät, och det finns ett stort antal remmar för montering av stativ, vandringsstavar eller skidor. Ergonomin är verkligt bra, och stoppningen på axelremmarna och höftbältet är behaglig. Man ­kan nå utrustningen från ryggsidan, men tyvärr finns det inga öppningar på sidorna. Därmed kan det vara lite krångligt att få fram sina prylar, eftersom man måste ta av ryggsäcken. Fjord 36 finns i svart, grönt, blått och vitt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Därmed kan det vara lite krångligt att få fram sina prylar, eftersom man måste ta av ryggsäcken.

Specifikationer

Märke
NYA-EVO