Manfrotto Stile Plus Bravo 50

Den italienska tillverkaren av kvalitetsstativ gör också fotoväskor som denna nyhet i Stile Plus-serien. Vi är dock överraskade över att design har prioriterats högre än funktion.

#Fotoväskor #Manfrotto
6.7

Manfrotto plockar alltid höga poäng när vi testar stativ. Därför var det med spänning vi gick igång med att testa en av deras andra produkter. Inte minst för att Manfrotto nu också har införlivat märket Kata i sin portfölj. Här handlar det om fotoryggsäcken Bravo 50, och vi kan direkt säga att en större bevikelse är svår att hitta. Design kan alltid diskuteras, men den här fyrkantiga modellen får till och med en vuxen man att se ut som en liten pojke på första skoldan.
Dessutom är ergonomin inte särskilt bra. Remmarna är klena, och det saknas höftbälte. Om bara det funktionella kunde dra upp betyget, men tyvärr är Bravo 50 hopplöst möblerad. En pytteliten, vadderad kameraväska som går att ta ut finns mitt inne i väskan. Här kan man precis pressa in en spegelreflex med paketobjektiv. Av andra fack finns bara ett till en bärbar dator och små fickor till tillbehör. Det finns inga fackindelare, så om man vill ha fler objektiv med sig får de ligga löst i ryggan. Man kan spänna fast ett litet resestativ på Bravo 50.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det är alltid kass när design går för mycket framför funktion, speciellt för fotografer som måste bära runt på tung utrustning. I detta fall åker Manfrotto snålskjuts på italiensk findesign. Vi håller inte med. Ryggsäcken är inte ambitiös nog, och det finns mycket bättre alternativ.

Specifikationer

Märke
Manfrotto