Lowepro Pro Roller x100 AW

Här får du en gedigen rullande väska med plats för fotoutrustningen när du är på språng. Men tål den flygplatsens tuffa hantering och en eventuell regnskur under resans gång?

#Fotoväskor #Lowepro
8.8

Den rullande kofferten Pro Roller x100 AW är lillebrodern i Lowepros Pro Roller x-serie, och den finns också i de större varianterna x200 och x300. Det är fint att den lilla modellen är kompatibel med kraven på handbagage när man ska ut och flyga, så att man kan rulla den med sig ombord. Handtaget döljer sig diskret bakom ett blixtlås och frigörs med en tryckning på en av de två knapparna. Handtagsstången är litet lös, men den har en fin längd och är stabil när man rullar iväg. Själva handtaget är av läder och känns behagligt att hålla i.

Kofferten har ett robust nylonskal som tål diverse smällar på resan och skyddar utrustningen väl. I fickan finns ett regnskydd så att man slipper att kofferten blir blöt. Det är lätt att sätta på med blixtlås. Det stora innerfacket är vadderat och har ett välfungerande facksystem som kan anpassas för att skydda optiken på bästa sätt. Kofferten rymmer två stora spegelreflexer och sex objektiv – upp till 400 mm . Priset är högt, men man får mycket för pengarna.

Omdöme

Med Lowepro Pro Roller x100 AW skyddas fotoutrustningen väl på resan, och den kan gå som handbagage på flyget. Materialen håller hög kvalitet, och väskan är väldigt funktionell, med en utmärkt fackindelning som kan anpassas efter behov. Priset är högt men rimligt.

Specifikationer

Märke
Lowepro