Lowepro Powder Backpack 500 AW

En av marknadens bästa fotoryggsäckar för skid­turen. Massor av utrymmen och funktioner. Svår att hitta i, sladdrig och vissa av blixtlåsen är i mjukaste laget. Ovandelen glider ned på fronten.

av Prylguiden #Fotoväskor #Lowepro
8.4

Urvalet av fotoryggsäckar och väskor från Lowepro är milt sagt svåröverskådligt, och nu finns det även en modell för alla som älskar foto, snö och skidåkning. Vi använde den mest på cykel och till fots och hann avverka cirka 250 km med 500 AW på ryggen. Det lämpar den sig också bra för.
Hållbarhet och ergonomi är som alltid utmärkta. Lowepro gör oss sällan besvikna på de punkterna. Väskan har också många utrymmen för t.ex. en liten snöskyffel, bärbar dator och dricksvattensystem. Längst ned finns ett fodrat kamerautrymme med plats för en stor kamera, ett tele – eller en drönare – och tre normalobjektiv samt lite tillbehör. Man kan plocka ut insatsen om man hellre vill ha plats för annat, på samma sätt som hos konkurrenten F-stop som dock har en styvare och mer lätthanterlig lösning. Och här hittar vi vår största invändning. Ryggsäcken är med sina 55 liter väldigt rymlig, fylld med funktioner och har remmar för skidor. Den ser bra ut och den är lätt och praktisk. Tyvärr är den också sladdrig och svår att hitta i. Utrymmen, botten och blixtlås är lite för mjuka, och särskilt den avtagbara ovandelen hänger ibland halvvägs ned på fronten. Det påverkar dock inte det faktum att Powder är en bra och solid kvalitetsryggsäck.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Utrymmen, botten och blixtlås är lite för mjuka, och särskilt den avtagbara ovandelen hänger ibland halvvägs ned på fronten.

Specifikationer

Märke
Lowepro