Lowepro Photo Sport Shoulder 18L

Denna smidiga väska rymmer en spegelreflexkamera med objektiv och en rad andra saker till den korta fotoutflykten. Den ser bra ut på axeln, men skyddas innehållet tillräckligt väl?

#Fotoväskor #Lowepro
8.8

Vid första ögonkastet ser den inte ut som en kameraväska, utan snarare som ett stort magbälte i frisk design, men det finns plats för en spegelreflex och ett objektiv. Varken vatten eller sand trängde in, inte ens runt blixtlåsen.
Det finns tre fack, ett stort framtill och ett litet på varje sida som man öppnar via rejäla blixtlås. I änden finns en ficka för vattenflaska. Själva väskan bär man ganska bekvämt över axeln, precis som med en vanlig axelväska.
Det är smart att det finns en kamerainsats för spegelreflexer med objektivet monterat, vilket skyddar kameran så att den inte rasslar omkring under fotoutflykten. Det är också en klar fördel att man kan avlägsna insatsen, så att väskan också kan användas till annat om man vill det.
Det är bara 40 procent av väskan som är dedikerad till kamerautrustning, medan resten används till andra saker. Vi hade gärna sett att det fanns skyddad plats för fler objektiv i stället för t.ex. en flaskficka. Priset är rimligt för modellen, som är perfekt för aktiva fotoentusiaster.

Omdöme

Photo Sport Shoulder är en både diskret och smart axelväska. Som namnet antyder är den väldigt lämplig när man är aktiv. Fotoutrustningen skyddas av en speciell insats, och väskan avvisar både vatten och damm. Man kan önska mer plats för fotoprylar, men priset är bra.

Specifikationer

Märke
Lowepro