LOWEPRO Nova Sport 35L AW

Lätt och flexibel fotoväska lämpar sig för sportfotografen som värdesätter en modell som tål tufft vinterväder.

#Fotoväskor #Lowepro
8.9

Sportmodellerna från Lowepro brukar klara sig bra i våra tester, eftersom dessa väskor och ryggsäckar förenar robusthet, funktionalitet och lätthet. Detsamma gäller den nya serien axelväskor med namnet Nova Sport AW.
De finns i tre storlekar, och vi har haft den största på 35 liter inne för test. Designen är ett mellanting mellan den klassiska Stealth Reporter och den diskreta Pro Messenger. Det rör sig alltså om en gedigen axelväska som är välvadderad och som bjuder på goda möjligheter att förändra fackindelningen. Själva förvaringsutrymmet är konstruerat som en väska i väskan som går att ta ut, så man kan alltså använda Nova Sport till annat än kamerautrustning. Det är bra tänkt. Väskan rymmer två spegelreflexkameror och åtskilliga objektiv, inklusive ett stort zoomobjektiv. Det finns dessutom små fickor för extrautrustning och plats för en bärbar dator. Axelremmen är välvadderad och ergonomin god. Vi saknar stängbara fickor, och det är synd att de två snäpplåsen sitter i hörnen.

Omdöme

Nova Sport 35L AW är en ytterst välfungerande axelväska. Vi gillade att den är så lätt och tål en regnskur, och den flexibla inredningen är ett plus. Vi hade dock gärna sett flera stängbara fickor, och placeringen av snäpplåsen i hörnen verkar litet lustig.

Specifikationer

Märke
Lowepro