Lowepro Flipside Sport 20L AW

Den största ryggsäcken i serien rymmer hela utrustningen till landskapsfotografen, men öglorna på blixtlåsen är i vägen.

#Fotoväskor #Lowepro
8.7

Flipside-väskorna heter som de gör eftersom du ska krypa ut ur de välsittande axelremmarna för att sedan vrida fram ryggsäcken till magen på bältesremmen. Då hänger väskan framför dig med baksidan upp, och härifrån kan du öppna den och komma åt utrustningen. Om du inte gillar den manövern kan du naturligtvis även ta av dig väskan, lägga den på marken och komma åt prylarna på så sätt. Blixtlåsen på ryggsäckens framsida ger inte åtkomst till utrustningen, utan till en smal ficka för papper, pengar, minneskort m.m. Det är irriterande att man måste ta sig förbi diverse remmar för att komma in till utrustningen, men tack vare att remmarna ligger uppåt blir de åtminstone inte smutsiga. Konstruktionen hade dock gärna fått vara lite mer praktisk.
De stora öglorna på blixtlåsen är användbara och retroaktiga, men de fastnar i allt möjligt. Invändigt är fackindelningen kraftigt fodrad, och 20L rymmer en fullformatskamera, ett vanligt objektiv, en vidvinkeloptik, ett tele, ett makroobjektiv samt batterier, filter och andra tillbehör.

Omdöme

Detta är vår favoritmodell i Flipside Sport-serien. Den har gott om utrymme och ger bra skydd åt den stora fotoutrustningen. Extra fickor ger plats åt småsaker, men det finns inte plats för kläder och mat. Det är ett stort minus att de stora öglorna på blixtlåsen fastnar i allt.

Specifikationer

Märke
Lowepro