XIRO Xplorer V

Något snurrig

#Fototillbehör #XIRO
6.8

Kinesiska DJI har en stor del av marknaden för kameradrönare, och det är välförtjänst. Nu försöker landsmännen på Xiro att komma in i matchen. Medan en Phantom 3 från DJI levereras så gott som flygfärdig, måste man med denna modell själv montera kameran m.m. Bruksanvisningen är hopplöst rörig, och det innebar att vi hade problem att få upp drönaren i luften. Både för att kalibreringen är besvärlig och för att man till skillnad från hos konkurrenterna måste starta motorerna manuellt. När drönaren efter möda och besvär väl var i luften blev det hela något roligare. Den flyger nästan lika bra som en Phantom 3 men står inte riktigt lika still i luften. Bilderna är på nivå med en tio år gammal kompaktkamera – inte långt från konkurrenten. Ont om detaljer men okej färger. Video filmas i Full HD, inte 4K. Här är kvaliteten hygglig. Appen är tyvärr instabil, så Xiro kan ännu inte mäta sig med DJI.

Omdöme

Landningsstället kan fällas ihop så att drönaren tar mindre plats när den inte används. Har en relativt hög upplösning på 14,0 megapixel. Bra fjärrkontroll.
Kostar som en Phantom 3 Advanced men är mindre stabil i luften och i ­kontakten till appen. Usel bruksanvisning. Bilderna har stark missteckning.

Specifikationer

Märke
XIRO