Wacom Intuos Pro Medium

Den nya serien av ritplattor från Wacom imponerar med form och funktioner. Intuos Pro är den perfekta kamraten till både Elements och Photoshop. Och så är den dessutom trådlös.

#Fototillbehör #Wacom
9.1

När det gäller ritplattor, alltså digitala pennverktyg, går det inte att ta några omvägar runt Wacom, som dominerar marknaden. Intuos Pro är en ny serie ritplattor för krävande bildbehandlare eller tecknare. Modellen finns i storlekarna Small, Medium och Large. Utformningen är elegant, med en yta som känns behaglig, och de många snabbknapparna gör det t.ex. blixtsnabbt att välja funktioner och ställa in penselstorlekar. Intuos Pro är utrustad med en så kallad Multi-touch-funktion, så att man t.ex. kan ändra penselstorlek eller byta verktyg när man jobbar i Photoshop. Man kan också zooma och vrida bilden för att få en perfekt arbetsvinkel. Pennan ligger bra i handen och kommunicerar optimalt med ritplattan, så att man t.ex. kan klona med stor precision. Som tecknare uppskattar man att plattan uppfattar penselvinkeln i hela 60 nivåer och att trycket registreras i 2 048 nivåer, så att strecken blir tjockare ju hårdare man trycker. Intuos Pro funkar både via usb och trådlöst via Bluetooth med pc och Mac.

Omdöme

Intuos Pro tillhör den sortens bekantskaper som man helst inte släpper. Ritplattan är en fröjd att jobba med i Photoshop. Materialval, utformning och ergonomi är i topp. Dessutom är priset hyggligt, speciellt med tanke på de många smarta funktionerna.

Specifikationer

Märke
Wacom