Triggertrap Mobile

Med Triggertrap slipper du extrautrustning i väskan och kan använda din smarttelefon eller pekdator som trådutlösare.

#Fototillbehör #Triggertrap
8.8

Om du inte vill lägga pengar på en dyr trådutlösare till din kamera är det värt att titta närmare på Triggertrap Mobile. Då kan du nämligen kontrollera din kamera med din smarttelefon eller pekdator. Triggertrap består av ett par kablar, en liten s.k. dongle och en app till Android och iOS som man kan hämta gratis. Man kan visserligen inte se skärmbilden med denna lösning men i övrigt utföra alla funktioner som man är van vid från avancerade fjärrutlösare. Och det säger inte så lite. Med gratisappen kan man t.ex. använda kamerans Bulb-inställning till exponeringar med mycket lång slutartid.

Det finns en HDR-funktion där kameran tar en rad bilder med olika exponering. Det är också möjligt att utlösa kameran med ljud eller skakningar. Det kan t.ex. vara smart om man vill fotografera djur på distans. Ska man aktivera kameran trådlöst krävs det ännu en telefon eller pekdator. Då aktiverar man den första som slav och den andra som master, och då kan man aktivera kameran på långt håll. Det är smart.

Omdöme

Triggertrap Mobile är en smart lösning som bjuder på många användbara funktioner för fjärrstyrning av kameran. Det är t.ex. genialiskt att kameran kan utlösas med ljud. Gratisappen är lätt att styra, och enheten tar bara lite plats i väskan. Dessutom är priset mycket rimligt.

Specifikationer

Märke
Triggertrap