TranScend SDHC UHS-1 Class 10 32 GB

Nu har Transcend kört upp i SD-kortenes Formel 1. Kortet lämpar sig för både video i Full HD och serier med actionbilder.

#Fototillbehör #TranScend
8.8

Taiwanesiska Transcend är klara med Transcend 32 gigabyte, som är ett SDHC UHS-1 Class 10-kort. Tillverkaren säger att kortet kan läsa 85 megabyte i sekunden, vilket vi inte riktigt nådde upp till. Vi flyttade nämligen 3,4 gigabyte bilder från kortet till datorn via en usb-kortläsare, vilket tog oss 62 sekunder. Med Transcends 85 megabyte per sekund skulle vi alltså ha kunnat överföra bilderna på 41 sekunder. Men det är ändå riktigt snabbt. I vårt test av kortet tog vi flera bildserier med en spegelreflexkamera som har en upplösning på 18,0 megapixel och som kan kan ta åtta bilder i sekunden, och både kortet och kamerans buffert klarade av tempot. Kortet pallade också trycket för videoinspelning i Full HD, som är den högsta upplösningen. Man kan spara upp till 5 000 bilder om kameran har en upplösning på 15,0 megapixel. Kortet finns också med samma specifikationer och en kapacitet på 8 respektive 16 gigabyte för den som vill komma ännu längre ner i pris för detta redan billiga kort.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Kortet hänger med vår spegelreflexkamera fint när vi tar bilder i både jpeg och råformat. Detsamma gäller när vi filmar i Full HD. Det är dessutom ett extra plus att priset är väldigt rimligt samt att kortet har livstids garanti.

Specifikationer

Märke
TranScend