Transcend Compact Flash 1000x 32GB

Det lockas med höga hastigheter till ett lågt pris, så den stora frågan är bara om detta CF-kort kan mäta sig med vår hittillsvarande favorit på actionfoto.

#Fototillbehör #TranScend
9.1

Transcend är ett relativt okänt fabrikat, men det är inget fel på deras toppmodell, Transcend Compact Flash 1000x. Det spelar nämligen jämnt med vår tidigare fartkung, Lexar Professional 1000x. Vi testade de två fartdårarna i actionkameran Canon EOS-1D X, och med bägge korten kunde vi dra iväg 48 råbilder innan bufferten var fylld. Vi kunde därefter fortfarande plåta vidare med bägge korten och få ett par bilder i sekunden. De två duellanterna tömde också bufferten på samma rekordtid, nämligen omkring åtta sekunder. Jämförelsevis kunde vi ta 41 råbilder med det långsammare kortet Sandisk Extreme innan bufferten hade fyllts till bristningsgränsen, och här tog det 14 sekunder innan den var tömd igen. Det är en rejäl skillnad. Det går också snabbt att överföra bilder till datorn, då Transcend kopierade fem gigabyte på bara 37 sekunder – en sekund snabbare än Lexar. Och så har vi priset; medan Lexar-kortet kostar runt 1 300 kronor behöver man bara hosta upp 899 kronor för Transcend.

Omdöme

Denna fartdåre till CF-minneskort kan utan att blinka mäta sig med vår gamla favorit från Lexar och är till och med en del billigare. Vi upplevde inget strul under vårt test och kan varmt rekommendera detta kort – speciellt om du tar många råbilder i en väldans fart.

Specifikationer

Märke
TranScend