Toshiba Exceria Pro 16 GB

Serietagning i råformat och 4K-video ställer extrema krav på dataöverföring, och Toshiba Exceria Pro är med skrivhastigheter på 240 megabyte i sekunden just nu världens snabbaste SD-kort.

#Fototillbehör #Toshiba
8.5

Den senaste standarden för SD-kort heter UHS-II och möjliggör läs- och skrivhastigheter upp-
emot svindlande 300 megabyte i sekunden, särskilt för 4K-video. Ett av de första korten med denna standard kommer från Toshiba och finns ännu inte till försäljning här hemma, men det är inget skäl att inte recensera det här. Kortet har en läshastighet på upp till 260 megabyte och en skrivhastighet på upp till 240 megabyte i sekunden med UHS-II-kompatibel utrustning. Det är också bakåtkompatibelt med äldre utrustning. Förutom 4K-video kan kortet också användas för bilder, men för tillfället är det bara Fujifilm X-T1 som stöder standarden. Vi testade det nya kortet mot ett Class 10-kort i X-T1 och fick i praktiken tio fler serietagningar på UHS-II-kortet innan bufferten var full, vilket var ungefär dubbelt så mycket. Men inte nog med det. Kameran var klar på direkten, medan den med Class 10-kortet behövde 45 extra sekunder för att skriva klart data. Den nya korttypen utgör alltså en markant skillnad.

Omdöme

Minneskortet är ofta den avgörande faktorn vad gäller hur snabbt du kan arbeta, och Exceria Pro är en bra och framtidssäker investering som sätter fart på den enda kameramodellen som just nu stödjer UHS-II.

Specifikationer

Märke
Toshiba