StabiRicer

Om kameran ska ha ett riktigt stabilt stöd på ett ojämnt underlag är denna påse en överraskande effektiv lösning. Priset är bra, men det finns en grej du måste tänka på.

#Fototillbehör #StabiRicer
9.0

Skarpa bilder kräver att kameran hålls helt stilla, men tyvärr har man inte alltid ett stativ med sig. Det finns också situationer där man vill ta diskreta bilder av livet på stan. Det är här som den danska nyheten Stabiricer visar sitt värde. Den relativt lilla påsen innehåller långkornigt ris och är lätt att forma så att den ger ett stabilt fundament på ojämna underlag som sten eller det öppna fönstret i en bildörr. Om kameran ska stå still på en lutande yta löser Stabiricer också enkelt uppgiften med att räta upp horisonten.Skarpe skud kræver, at kameraet holdes helt i ro, men desværre har man ikke altid et stativ med. Der er også situationer, hvor man vil tage diskrete billeder af livet i byen. Det er her, den danske nyhed StabiRicer viser sit værd. Den relativt lille pose indeholder langkornet ris og er nem at forme, så den giver et solidt fundament på ujævne overflader som sten eller det åbne vindue i en bildør. Hvis kameraet skal stå fast på en skæv overflade, løser StabiRicer også let opgaven med at få rettet horisonten. Den kan desuden bruges til at stabilisere udstyret, hvis man læner sig op ad et træ for at undgå rystede billeder med halvlange lukkertider. Vi havde fint held med at opnå skarpe fotos med lukkertider på ned til 1/6 sekund ved at holde kameraet fast mod en ujævn sten, hvor posen sikrede et solidt fundament. StabiRicer er så let og lille, at den sagtens kan få en fast plads i fototasken. Man skal dog lige være opmærksom på, at den ikke må udsættes for kraftigt regnvejr, men den kan dog klare et par regndråber.

Omdöme

Vi var skeptiska till att den lilla rispåsen skulle kunna stabilisera vår kamera. Men det kan den, och vi är imponerade över hur lätt man får skarpa bilder på ojämna ytor. Den enda nackdelen är att den bara är vatten­avvisande, men för det här priset får den absolut följa med i fotoväskan.

Specifikationer

Märke
StabiRicer