Sony Xperia XZ3

Telefonen har en väldigt tjusig HDR-skärm. Spelar in fina 4K-videoklipp med avancerade funktioner. Bra exponering och fina detaljer. Det går fortfarande inte att fotografera i råformat. Det högsta ISO-värdet är oanvändbart i praktiken. Ingen optisk bildstabilisering.

av Prylguiden #Fototillbehör #Sony
8.5

När Sony väl hade lanserat sin första mobil med dubbelkamera dröjde det inte länge innan de gick tillbaka till en enda kamera i den nya flaggskeppsmodellen XZ3. Den nya mobilen har fått ett mindre och smidigare format, och med sin böjda form ligger den fint i handen. Tyvärr sitter kameran så att man lätt råkar sätta ett finger framför den.
Med sina 19,0 megapixel hamnar XZ3 högt i klassen när det gäller upplösning. Det syns bäst vid låga ISO-värden där man får många detaljer. Färgerna är snygga och naturliga, och exponeringen är generellt bra. Man kan ta bilder med en artificiellt oskarp bakgrund, och det är lätt att justera effekten efter behov. Det fungerar fint, men upplösningen störtdyker till 8,0 megapixel.
Kameran har tyvärr ingen optisk bildstabilisering, och Sony hör fortfarande till det lilla fåtalet som inte möjliggör fotografering i råformat. Här hade vi gärna velat undersöka om vi i t.ex. Lightroom hade kunnat få ut mer av det höga ISO-maxvärdet på 12 800 som nu ger oanvändbara bilder med massor av brus. I gengäld får XZ3 pluspoäng för sin stora OLED-skärm på 6,0 tum med HDR och 1 440 x 2 880 punkter. Den är väldigt klar och visar bilder med fina detaljer och färger. Videoklipp blir riktig fina, och man kan spela in 4K med HDR, där man får in fler detaljer i de mörka delarna, medan kontrasten dämpas något.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Den är väldigt klar och visar bilder med fina detaljer och färger. Videoklipp blir riktig fina, och man kan spela in 4K med HDR, där man får in fler detaljer i de mörka delarna, medan kontrasten dämpas något.

Specifikationer

Märke
Sony