Sony Xperia XZ2 Premium

En snygg smartphone med avancerade funktioner. Rekordhögt maxvärde i ISO-skalan, och telefonen är vattenavvisande. Skärmen är av fin kvalitet. Placeringen av kamerorna är inte optimal. Inte den bästa bildkvaliteten för priset. Kan inte fota i råformat, och vi saknar bildstabilisering.

av Prylguiden #Fototillbehör #Sony
8.3

Andra tillverkare har länge haft modeller med dubbelkameror, men XZ2 ­Premium är Sonys första modell i kategorin. Den tidigare kanti­ga designen har fått runda former, men med sina 15,8 x 8,0 x 1,2 cm och 236 gram är mobilen något av en koloss.
Telefonen har två kameror. Den ena är en vidvinkel på 19,0 megapixel och den andra är en svartvit kamera på 12,0 megapixel. Väljer man att använda båda kamerorna i Pro-inställningen aktiveras ett läge för ultrahög känslighet. Här är upplösningen 17,0 megapixel. På Auto-inställningen används den svartvita kameran till svartvita foton eller för att tillföra bakgrundsoskärpa.
Kameran klarar sig bra i svagt ljus vid fotografering både inomhus och utomhus. Men även om ljuskänsligheten kan nå rekordhöga ISO 51200 vill vi helst inte gå över ISO 6400, eftersom bruset annars blir för påträngande. Detaljåtergivningen är inte i nivå med de bästa i klassen trots den höga upplösningen, men färgåtergivningen är mycket bra. Kamerorna sitter lågt, så fingrarna kommer lätt i vägen. Det går fortfarande inte att fota i råformat och bildstabiliseringen fungerar bara när man filmar. Skärmen på 5,8 tum är stor och tydlig, och så kan den visa HDR-video i 4K. Det gör den bra.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Skärmen på 5,8 tum är stor och tydlig, och så kan den visa HDR-video i 4K. Det gör den bra.

Specifikationer

Märke
Sony