Sony HVL-F43M

Blixten F43M har fått en inbyggd videolampa och en blixtsko som passar tillverkarens kameror.

#Fototillbehör #Sony
8.9

Liksom sin föregångare F43AM har F43M ett ledtal på 43 och kan delta i trådlös styrning av flera blixtar. Det mesta av blixten kan vridas vid fotografering i stående format, så att man undviker hårda slagskuggor, vilket är riktigt smart.
Dessutom har den ett inbyggt spridningsfilter och samma automatiska funktioner som sin föregångare, häribland ADI som hjälper till att kombinera det befintliga ljuset med blixtljuset. Den nya modellen har därutöver tätats mot fukt och damm, och så har den fått en diodlampa som kan användas som videolampa. Man tänder den med en separat knapp, och den har inte med de automatiska funktionerna att göra.

F43M är en bra blixt som balanserar fint på Alpha99 och är lätt att sköta. Utlysningen och de automatiska funktionerna är utmärkta.

Videolampan är dock så svag att den inte är mycket att ha. Diodljusets färg motsvarar dagsljus men borde vara varmare. F43M är 700 kronor dyrare än F43AM, vilket är rimligt då den både är tätad och har fått en videolampa.

Omdöme

F43M är en bra blixt att fota med. Den är stark, lätt att använda och kastar minimala skuggor när man fotar i stående format. Jämfört med föregångaren är den tätad mot fukt och damm. Det är smart att den har fått en videolampa, men denna är väldigt svag i praktiken.

Specifikationer

Märke
Sony