Sigma USB Dock UD-01

Denna unika fotoprodukt ger helt nya möjligheter att ställa in och justera objektivet.

#Fototillbehör #Sigma
9.0

Med den här dockan kan man från datorn uppgradera firmware i kompatibla objektiv samt användaranpassa fokus och bildstabilisering. Man sparar sina inställningar i två varianter, så att man t.ex. har en för video och en för action och i övrigt använder standardinställningen. Först hämtar och installerar man programmet Sigma Optimization Pro, och sedan ansluter man dockan till datorn via en usb-kabel.
När programmet har identifierat objektivet kan man leta efter firmwareuppdateringar. Därefter kan man avgränsa fokusområdet, mikrojustera precisionen och välja om man vill prioritera normal eller snabb autofokus. Man kan också välja en glidande fokusrörelse som ser bättre ut på video. Dessutom kan man justera i vilka blad som bildstabiliseringen ska jobba.
Effekten är märkbar, men än så länge funkar dockan fullt ut endast med Sigmas 120-300mm F2.8 för 25 980 kronor. Fyra andra objektiv är delvis kompatibla, men här kan man bara uppgradera firmware och justera närgränsen.

Omdöme

Sigmas usb-docka är ett intelligent nytt baklock till nyare Sigma-objektiv. Det är en uppfriskande ny idé, som vi förhoppningsvis kommer att se mycket mer av. Vi ser fram emot att dockan i praktiken ska gå att använda på mer än ett enda objektiv.

Specifikationer

Märke
Sigma