SanDisk Extreme 900 Portable SSD 480 GB

Snabb och robust lagring

#Fototillbehör #SanDisk
8.9

Externa hårddiskar lever farligt. Vi bär dem med oss i alla möjliga situationer, och risken är stor att de får sig en ordentlig törn. Det är något som kan bli ödesdigert, i synnerhet för en mekanisk hårddisk. Men det finns modeller som har en robust konstruktion. SanDisk har släppt en snabb SSD-hårddisk, det vill säga en hårddisk som använder flashminne utan rörliga delar. SSD-hårddiskar är inte bara snabbare, utan även mindre känsliga för yttre påverkan än mekaniska hårddiskar, och det betyder ökad lagringssäkerhet. Nackdelen är det högre priset. SanDisk Extreme 900 Portable SSD kan användas med Windows och OS X och finns med 480 eller 960 gigabyte – eller 1,92 terabyte. Vi testade minstingen.
Hårddisken har en snygg design i metallgrått. Kanterna är gummiklädda för att ta emot stötar. På köpet medföljer ett krypteringsprogram för datasäkring.
I vårt test överförde vi tio gigabyte till en dator via usb 3.0. Det tog en minut och 33 sekunder. I motsatt riktning tog det en minut och 44 sekunder. Som jämförelse tog det över tre minuter när vi testade den mekaniska hårddisken LaCie Rugged Mini 500 GB, men då är priset bara en fjärdedel så högt.

Omdöme

Blixtsnabb dataöverföring och elegant design.
Hårddisken är lätt och ljudlös.
Bara sidorna är gummiklädda. Vi hade gärna sett en snabbt Lightning-kontakt för Mac. Högt pris.

Specifikationer

Märke
SanDisk