Samsung Galaxy S9+

Enastående bildkvalitet med många detaljer och fina färger i både jpeg- och råbilder. Man kan inte fota i råformat med telekameran och det är lätt att trycka fel i kameraappen.

av Prylguiden #Fototillbehör #Samsung
9.4

Bildkvaliteten från Samsungs nya flaggskepp hör till den absoluta toppklassen bland mobilbilder. Den har en förnämlig detaljåtergivning, fina naturliga färger och tjusiga exponeringar som överträffar både iPhone X och Huawei P20 Pro på flera punkter. Mobilen har två kameror på baksidan med brännvidder som motsvarar 26 och 52 mm.
I Samsungs kameraapp kan man välja ett Pro-läge där man kan justera bl.a. ISO och slutartid, och så kan man fota i råformat där man kan justera ljushet och färger in i detalj. Tyvärr kan man bara använda råformat med vidvinkelkameran.
Vi råkade ofta trycka fel i appen. Man behöver knappt nudda vid skärmen innan appen byter kameraprogram och går över till t.ex. panorama- eller selfie-läge. Det är irriterande, men den fina bildkvaliteten kompenserar för omaket.
En unik detalj är att vidvinkelkameran har en justerbar bländare där man kan välja mellan F1.5 och F2.4. Om man går väldigt nära motivet får man en något oskarpare bakgrund vid F1.5, men annars ser vi ingen skillnad, så vi hade gärna nöjt oss med en fast bländare på F1.5. Android-mobilen har en härligt skärm, men även en irriterande hjälpfunktion som man lätt råkar aktivera i tid och otid.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Android-mobilen har en härligt skärm, men även en irriterande hjälpfunktion som man lätt råkar aktivera i tid och otid.

Specifikationer

Märke
Samsung