ricoh_theta_360_degree_camera_1333693

Ricoh Theta V

När allt ska med

av Prylguiden #Fototillbehör #Ricoh
8.3

Theta V är den femte generationen av Ricohs 360-graders­kameror som har en kamera på båda sidorna, så att man får filmbilder och stillbilder åt alla håll. Det innebär att kameran måste lägga samman bilderna från de båda kamerorna, men det klarar Theta V fint utan alltför synliga övergångar. Video spelas in i 4K med 30 bilder i sekunden. De stora video-
filerna lagras i kamerans inbyggda minne på 19 gigabyte. Det motsvarar 40 minuters 4K-video. Kameran kan även ta stillbilder i 360 grader med en upplösning på 14,4 megapixel. De båda F2.0-objektiven ger fin skärpa, men man får leva med mycket kromatisk aberration i kontrast­rika områden. Ljudet är bra tack vare fyra mikrofoner.
Via appen Theta S på mobilen kan man enkelt styra kameran via Bluetooth eller wifi. Våra test tyder på att nyare mobiler mer sällan tappar kontakten med kameran än äldre. Appen frös flera gånger med vår iPhone 5S, medan det gick som smort med iPhone 6S, där även liveströmning fungerade bra.
Det tar upp till åtta sekunder att spara stora videofiler, medan stillbilder sparas på tre sekunder. Det är för långsamt. Om man vill ta med sig kameran under vattnet måste man tyvärr köpa ett undervattenshus.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Imponerande och skarp 360-gradersvideo i 4K och fyra inbyggda mikrofoner som ger bra ljud.
Vid stillbilder syns kromatisk aberration, och
kameran är inte vädertätad.

Specifikationer

Märke
Ricoh