Ricoh Theta SC2

Theta SC2 är Ricohs senaste 360-graderskamera. Den är enkel att använda, och det är till exempel lätt att dela bilder via mobilen.

av Prylguiden #Fototillbehör #Ricoh
8.7

Lilla Theta SC2 är för dem som snabbt vill kunna dela roliga foton och videor i 360 grader på exempelvis Facebook. Stillbilderna från de två kamerorna sätts automatiskt ihop till bra bilder på 14,5 megapixel, medan 360-graders video spelas in i 4K. Sett till priset är bildkvaliteten bra, men när det gäller detaljgraden får man ett bättre resultat med den dyrare Theta Z1 eller den populära Insta360 One X. I svagt ljus, där ISO ökar, blir bilderna korniga.

Handhavandet är lätt, med en stor utlösarknapp i mitten. Du kan också styra SC2 från mobilen via appen THETA. Den är lätt att använda, och du kan snabbt dela bilder från den. Om du vill redigera video och välja en viss vinkel, behöver du även använda appen THETA+. Det är dumt att allt inte finns samlat i en enda app.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Sett till priset är bildkvaliteten bra för både foto och video, men den är inte lika bra som hos Theta Z1 eller Insta360 OneX när det gäller detaljer. Kreativ redigering kräver två appar.

Specifikationer

Märke
Ricoh