Profoto A1X

Svenska Profoto är kända för att tillverka blixtutrustning av hög kvalitet, och det visar sig även i den här proffsblixten som har ett eget, kraftfullt litiumjonbatteri och levereras med väska, stativ och en lös, rund diffusor.

av Prylguiden #Fototillbehör #Profoto
8.5

Svenska Profoto är kända för att tillverka blixtutrustning av hög kvalitet, och det visar sig även i den här proffsblixten som har ett eget, kraftfullt litiumjonbatteri och levereras med väska, stativ och en lös, rund diffusor. Den ger ett fint, mjukt ljus och en säker exponering. Vi testade på Canon, men A1X finns även till Nikon och Sony. Användningen är enkel: placera A1X i blixtskon och justera blixtkompensationen efter behov.

Blixten har även en fast, svag led-lampa för video eller för att fokusera på motivet i mörker. För 11 990 kronor får du A1X i paket med en sändare som kan utlösa blixten via radiostyrning när den inte sitter på kameran. A1X:s största svaghet är att den med tillbehör kostar fyra gånger så mycket som den jämförbara proffsmodellen Godox V1 Speedlite.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

A1X:s största svaghet är att den med tillbehör kostar fyra gånger så mycket som den jämförbara proffsmodellen Godox V1 Speedlite.

Specifikationer

Märke
Profoto