PNY PRO-ELITE PLUS SDHC 32GB

Det senaste minneskortet från PNY utlovar topphastighet och stort utrymme. Se om pris och prestanda hänger ihop.

#Fototillbehör #PNY
8.9

Många nya kameror stöder snabba standarder som UDMA 7 och UHS-1, och om man vill ha ut det mesta av sin nya kamera till exempelvis action är det viktigt att man använder ett kort som matchar specifikationerna. Kortet PNY Pro-Elite Plus SDHC är ett sådant kort; det hör till samma klass som Sandisks Extreme Pro-kort vad gäller både specifikationer och pris. Det har nämligen en läshastighet på 95 megabyte per sekund, det vill säga en hastighet omkring 600x, vilket är 60 megabyte mer än föregångaren Pro-Elite som vi testade förra året.
För att se om kortet faktiskt har blivit bättre testade vi det i en snabb Pentax K-30 som kan ta 6,0 bilder i sekunden. Vi höll nere utlösaren medan vi tog tio råfiler på omkring 15 megabyte vardera i en serie. Sedan tog vi tid på hur länge det tog för kameran att tömma bufferten. Det tog 4,6 sekunder. Vi testade även föregångaren, och här tog det 6,0 sekunder. Det är alltså tydligt att hastigheten har ökat, och PNY:s nya kort är därför ett utmärkt val till action.

Omdöme

Vi gillade föregångaren, och det nya kortet från PNY gör oss inte besvikna. Det kostar cirka 150 kronor mer, men det är värt pengarna om man behöver ett stabilt kort när man tar actionbilder eller när man spelar in video i Full HD-kvalitet.

Specifikationer

Märke
PNY