PNY, ELITE PERFORMANCE SDHC 32GB

Amerikanska PNY utlovar nu överföringshastigheter på upp till 100 MB per sekund. håller det månne också i praktiken?

#Fototillbehör #PNY
8.6

Om man ska få ut maximalt ur sin kamera med stöd för standarder som UDMA 7 och UHS-1 är det viktigt att korten också stöder dem. För man har ingen glädje av kamerans snabba serietagning om inte bufferten töms tillräckligt snabbt. De snabba korten har varit ett dyrt nöje, men PNY:s nya toppserie lovar valuta för pengarna. Här är läshastighten uppe i 100 megabyte per sekund. Det motsvarar en hastighet på 667x. Ett kort på 32 GB kostar dessutom bara ca 400 kr.

Vi testade kortet mot ett Sony-kort med en läshastighet på 94 megabyte per sekund i en Canon EOS 70D som klarar sju bilder i sekunden. Vi höll in utlösarknappen medan vi tog råbilder på cirka 27 megabyte tills hastigheten sjönk. Här klarade båda korten att ta 14 bilder. Vi tog också tiden på hur länge det dröjde för kameran att tömma bufferten. PNY klarade det på omkring 15 sekunder, medan kortet från Sony bara behövde nio sekunder. Resultatet var en besvikelse för PNY, men det är ändå snabbt, och detta till ett bra pris.

Omdöme

PNY levererar på papperet ett av marknadens snabbaste SD-kort men blir omsprunget av ett långsammare kort som Sonys, som för övrigt kostar 508 kronor med samma kapacitet. PNY:s kort är ett bra val för video i Full HD och avancerade kameror som stöder UHS-1.

Specifikationer

Märke
PNY