Panasonic HX-A500E

Denna nya actionkamera från Panasonic säkrar en imponerande hög videoupplösning i 4K och har en speciell design. I övrigt spöar den sin största konkurrent på två viktiga punkter.

#Fototillbehör #Panasonic
7.8

Utbudet av actionkameror för 4K är magert. Gopro kom först med Hero3, som spelar in med 15 bilder per sekund. Panasonics nyhet drar ifrån konkurrenten genom att klara 4K med 25 bilder per sekund. Dessutom är den vattentät ner till tre meter, där Gopro måste ligga i ett vattentätt hus, vilket påverkar ljudet negativt. På HX-A500E sitter batteri, kort, skärm och handhavande i en enhet för sig, medan kameran dinglar i en sladd så att man kan bära den på flera olika sätt. Vi satte kontrollen runt armen och kameran på huvudet med ett pannband.

Bildkvaliteten på både foto och video uppvisar neutrala färger och en fin kontrast. Vitbalansen är säker, men bilderna blir en aning underexponerade, och det dynamiska omfånget är litet. På stillbilderna anas korn även i dagsljus, men det syns inte på videoinspelningarna. Den kraftiga vidvinkeln ger en massiv missteckning.
Vid 4K-inspelningar blir kameran varm. Den höga upplösningen slukar batteri, och bilden blir inte så spröd som förväntat.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Detta är världens första 4K-kamera för action med 25 bilder per sekund, och bildkvaliteten är bra för denna typ av kamera. Den tvådelade lösningen är praktisk men inte så elegant. För actionentusiaster som älskar att filma sig själva i ögonhöjd finns det en bra poäng här.

Specifikationer

Märke
Panasonic