OnePlus 6

En användarvänlig och snabb Android-telefon som kostar betydligt mindre än konkurrenterna. Trots dubbelkameran är bildkvaliteten lägre än hos iPhone X och Samsung Galaxy S9.

#Fototillbehör #OnePlus
8.4

Kinesiska OnePlus försöker med den nya toppmodellen OnePlus 6 hota de bästa mobilerna från Sony, Apple och Samsung. OnePlus6 har ett pris som är betydligt lägre än konkurrenternas, och den är helt utmärkt om man är ute efter en bra och funktionell mobiltelefon som klarar det viktigaste. Processorn Snapdragon 845 är svindlande snabb, och det gäller även för ansiktsigenkänningen som reagerar nästan innan man hinner rikta mobilen mot ansiktet. Det är bra att Android-­tele­­fonen ­levereras med väldigt få appar och widgets, så att man själv får större inflytande på användargränssnittet.
OnePlus 6 har en dubbelkamera, och som hos bl.a. iPhone X och Samsung S9 kan man därför fota porträtt med en oskarp bakgrund. Till skillnad från de båda konkurrenterna har mobilens dubbelkamera däremot inte tele samt vidvinkel. De båda ­kamerorna på baksidan har i stället 20,0 respektive 16,0 megapixel med F1.7 som största bländare. Bakgrunden blir oskarp, men man får inte någon vidare snygg bokeh, och brusreduceringen medför att detaljgraden inte imponerar ens vid ISO 100. I gengäld slipper man brus upp till och med ISO 1 600. Kontrasten är något hård, men färgerna är realistiska. Telefonens batteri imponerar och laddas från 0 till 100 procent på bara 55 minuter.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En användarvänlig och snabb Android-telefon som kostar betydligt mindre än konkurrenterna.

Trots dubbelkameran är bildkvaliteten lägre än hos iPhone X och Samsung Galaxy S9.

Specifikationer

Märke
OnePlus