Metz mecablitz 44 AF-2 digital

Fin nybörjarblixt

av Prylguiden #Fototillbehör #Metz
8.4

Med ledtal 44 är den nya Metzen tillräckligt stark för de flesta uppgifter. Därtill kommer att den har en liten inbyggd diodlampa som kan fungera som videoljus. Design och finish är eleganta, och skon är gjord av robust metall. Användarvänligheten är dålig. Det finns ingen skiss eller indikation på hur batterierna ska sitta, och det finns ingen display som visar blixtens inställningar eller status. Dessutom finns den sparsamt illustrerade bruksanvisningen inte på svenska. Huvudet kan vinklas och vridas uppåt och runt. Tyvärr kan det inte vinklas neråt, för inte ens vid 50 mm lyses bildens nedre del upp med en fullformatskamera, och vid 24 mm är det riktigt illa. Det hjälper dock betydligt om man alltid använder den inbyggda diffusorplattan. I gengäld är det bra att blixten har automatisk High-Speed-Sync, så att den funkar utomhus med korta slutartider, samt usb-ingång för firmwareuppdatering och reflektor. Metz 44 AF-2 finns till Canon, Fujifilm, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung eller Sony och funkar som trådlös slavblixt med TTL-automatik med alla. Priset är också bra.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Exponeringen missar aldrig, och det finns stöd för både High-Speed-Sync och slavfunktion. Dessutom finns det en inbyggd videolampa.
Överraskande ojämn utlysning av bildytan ända upp till 50 mm, vilket innebär att man ofta saknar ljus längst ner i bilden.

Specifikationer

Märke
Metz