Loupedeck CT

Loupedeck har specialiserat sig på tangentbord med snabbknappar och vridreglage för bland annat Photoshop och Lightroom. CT är mindre än föregångaren och tar upp mindre plats på skrivbordet.

av Prylguiden #Fototillbehör #Loupedeck
8.7

Finska Loupedeck har specialiserat sig på tangentbord med snabbknappar och vridreglage för bild-, musik- och videoredigering. De två första modellerna såg ut som klassiska tangentbord och tog upp stort utrymme på skrivbordet. CT, som står för Creative Tool, är ungefär lika stort som två telefoner och kan lätt placeras intill datorns ordinarie tangentbord.

CT har 39 knappar, som alla har flera funktioner och kan programmeras med hjälp av den medföljande programvaran. De sex vridreglagen ger fin precision och kan kopplas direkt till skjutreglagen i exempelvis Lightroom, och de små skärmbilderna intill visar vad man justerar. När man svajpar visas sex nya beskrivningar, så man kan ha alla reglagen i Lightroom representerade. De 12 beröringskänsliga skärmfälten kan programmeras med verktyg som Fläckborttagning och Justeringspensel samt förinställningar och en lång rad andra funktioner, och om man behöver fler än 12 kan man svajpa även här. De åtta runda knapparna leder bland annat till huvudavdelningar som Bibliotek, Framkalla och Export, och de 12 fyrkantiga fälten ändras allt efter det valda huvudområdet.

Det finns många fler funktioner än de ovan nämnda, och det krävs rätt mycket jobb innan allt är klart för användning, för standardkonfigurationen är inte optimal. Om man är van vid att använda sina program på det vanliga sättet med mus och tangentbord, dröjer det länge innan man inser fördelen med CT, och en del kanske aldrig får fullt utbyte av CT. Men Loupedecks senaste verktyg är ändå en välbyggd toppenpryl för finsmakare med generös leksaksbudget.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Man får hög kvalitet och otaliga inställningsmöjligheter som på sikt kan underlätta när du arbetar i dina program. Kräver dock tillvänjning under lång tid, och priset är (också) för yrkesfolket.

Specifikationer

Märke
Loupedeck