Lacie DJI Copilot

Välfungerande och användarvänlig lösning för fotografer på långresa. Fungerar även som powerbank. Visar inte tiden för överföringen, bara en växande stapel. Mycket dyrare än en vanlig hårddisk.

av Prylguiden #Fototillbehör #Lacie
9.0

Det är glest mellan hårddiskar med särskilda förmågor, men denna från Lacie är utrustad med batteri, kortläsare och diverse usb-kontakter för kamera och drönare. Det gör att man kan överföra alla bilder till hårddisken medan man är ute i fält – utan att behöva vare sig dator eller internet. På den enkla men funktionella skärmen kan man se status för batteri, överföring och återstående plats på hårddisken som rymmer två terabyte.
Är man ute på en kortare fotografering behöver man knappast fundera på backup, men om man är iväg en längre period är det klokt att säkra filerna under tiden. Man kan ansluta sin telefon eller surfplatta till hårddisken, och med gratisappen ”Copilot BOSS” kan man se sina bilder och filmer, radera, döpa om och använda bilderna på telefonen, på Instagram osv. Designen är genomtänkt med sladden till telefonen dold i ramen, och alltihop tål damm, en del vattenstänk och stötar. Vi förde över sex minneskort till Copilot, använde appen och hade fortfarande 67 procent batteri kvar. Överföringen tog i genomsnitt sex minuter för ett fullt SD-kort på 32 gigabyte.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Överföringen tog i genomsnitt sex minuter för ett fullt SD-kort på 32 gigabyte.

Specifikationer

Märke
Lacie