ID/FX FocusMaker

Ny produkt med dansk design gör det lättare att få fina filmklipp med sin spegelreflex. Produkten är dock mest lämpad för videoentusiasten.

#Fototillbehör #ID/FX
8.3

Danska ID/FX aps står bakom Focusmaker, som enligt tillverkaren kan monteras på de flesta av marknadens spegelreflexer utan extrautrustning. I praktiken finns det ont om plats på de minsta modellernas små objektiv.
Focusmaker är förhållandevis lätt att montera Den består av en pinne med referenspunkter och en fokusring som monteras på objektivet. Allt består av plast. När man har zoomat in ett motiv, t.ex. i förgrunden, som man vill filma, vrider man fokusringen för att hitta skärpepunkten. Nu kan man markera punkten på ringen med hjälp av en av de medföljande justerbara klossarna. Därefter väljer man en ny fokuspunkt; det kan t.ex. vara i bakgrunden. På så sätt kan man åstadkomma mjuka rörelser när man växlar fokus mellan förgrund och bakgrund.
Focusmaker ger lyckade videoinspelningar, och apparaten vänder sig till semiprofessionella entusiaster som vill göra kontrollerade videoinslag och som kräver högsta möjliga bildkvalitet. Priset är dock åt det dyra hållet.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Focusmaker är perfekt för den semiprofessionella video­entusiasten, som tycker att kvaliteten är det avgörande. Produkten passar bäst till större spegelreflexer, och den är förhållandevis lätt att jobba med. Priset är dock en aning högt.

Specifikationer

Märke
ID/FX