Huawei P40 Pro

En mobil har inte världens bästa ergonomi när den används som kamera, så den viktigaste nyheten med P40 Pro är nog bildstabiliseringen, som används på 5x zoom.

av Prylguiden #Fototillbehör #Huawei
8.3

En mobil har inte världens bästa ergonomi när den används som kamera, så den viktigaste nyheten med P40 Pro är nog bildstabiliseringen, som används på 5x zoom. Den är mycket effektiv, och det syns. Telefonen har tre kameror med ultravidvinkel, normalområde respektive tele. Bildkvaliteten är fin i normal- och teleområdet under alla ljusförhållanden. Upplösningen på upp till 50 megapixel ger en fin detaljåtergivning. I vidvinkelområdet är kvaliteten i särklass. Med 23 mm tar P40 inte lika vidvinkliga bilder som exempelvis P30, men kvaliteten är den bästa du kan få, och med 23 mm slipper man den värsta missteckningen, så det är en bra avvägning.

Kinesiska P40 Pro kan använda nätet och wifi, men på grund av det amerikanska embargot kan den inte använda Googles programvara, inklusive app-butiken Google Play. Huawei arbetar hårt för att anpassa populära appar till sitt eget App Gallery, men många appar finns inte till telefonen, och bland andra Googles Youtube kommer inte att kunna användas förrän embargot hävs. Därigenom blir den för övrigt utmärkta P40 Pro mindre användbar än föregångaren, och därför får den också ett lägre betyg än den annars skulle förtjäna.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Den för övrigt utmärkta P40 Pro är mindre användbar än föregångaren, och därför får den också ett lägre betyg än den förtjänar.

Specifikationer

Märke
Huawei