HTC U11

HTC U11

Imponerande detaljer

#Fototillbehör #HTC
8.8

HTC:s nya flaggskepp har ett ess i rock­ärmen. När man trycker på sidorna av mobilen kan man öppna kameraappen och ta bilder. Det fungerar fint och ger snabb åtkomst av kameran, men man får en liten fördröjning på utlösaren, så det lämpar sig inte för action. Om man använder den vanliga utlösarknappen på skärmen är fördröjningen borta.
Vi är väldigt imponerade över detaljgraden i bilderna. I jpeg-bilderna är den faktiskt så bra att man bara kan få fram marginellt fler detaljer ur mobilens råfiler. Färgåtergivningen är bra, medan kontrasten är lite för kraftig i jpeg, men det slipper man om man använder råfilerna. Autofokusen fungerar bra, och exponeringarna är i regel utmärkta. Mobilen har emellertid problem i motljus, där den hellre exponerar efter en ljus himmel än motivet i förgrunden. Här får man hjälpa U11 på traven med exponeringskompensationen. I svagt ljus gör telefonen också ett bra jobb med fin skärpa och många detaljer, men även en del korn när ISO-värdet ökar, även om det inte är störande. Den utmärkta kameraappen har ett Pro-läge med bra inställningsmöjligheter. Upplösningen är på 12,2 megapixel, och Android-mobilen har bildstabilisering och ett ljusstarkt objektiv med bländare F1.7.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Tar bilder med massor av detaljer och bra skärpa, och mobilen klarar sig bra i svagt ljus. Kan fotografera i råformat.
Panoramafunktionen är inte lika bra som hos de bästa mobilerna, och kameran behöver ofta hjälp i motljus. Lite hård kontrast i jpeg-bilder.

Specifikationer

Märke
HTC