GoPro HERO4 Black

GoPro-kameran syns på var och varannan racerbil och på åtskilliga jaktflygplan. Den är med på BBC:s galna expeditioner, och grannkillen använder den när han skejtar. Och nu är en ny toppmodell klar.

av Prylguiden #Fototillbehör #GoPro
8.8

GoPro Hero4 Black är en actionkamera som både kan spela in video i upp till 4K med 30 bilder i sekunden och ta stillbilder på 12,0 megapixel som enstaka bilder eller som bildserier med 30 bilder i sekunden. Du kan hålla den i handen, sätta den på en drönare eller använda några av de många monteringsalternativ som man kan köpa som tillbehör. Det medföljer ett undervattenshus som är trycktätt till 40 meter. Kameran har wi-fi, så att man kan hantera kameran från sin mobil, men man får klara sig utan skärmen som finns på den billigare Silver Edition.
I övrigt är kamerainställningarna tämligen kryptiska med engelska förkortningar, men man kan själv välja iso och vitbalans. Automatiken fungerar dock fint. Det förekkommer viss fördröjning på utlösaren. Det gör inte så mycket vid videoinspelning, men gör det svårt att träffa rätt ögonblick vid stillbilder. Som standard är bildvinkeln omkring 120 grader, så man får med massor i motivet. Videokvaliteten är inte mindre än enastående fin. Fotokvaliteten är okej för en så liten kamera, dock med bildbrus i svagt ljus.

> Allt om GoPro-kameror här

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

GoPro HERO4 Black är en unik kamera som förvandlar semestern och fritiden till en actionfilm i 4K med 30 bilder i sekunden. Om du kan nöja dig med Full HD, bör du välja GoPro HERO4 Silver. Den kostar bara 3500 kronor och har till skillnad från Black en lcd-skärm som till och med är tryckkänslig.

Specifikationer

Märke
GoPro