GOPRO HERO3 Black Edition

Om du ofta är ute på vilda och våldsamma fotoäventyr måste du klämma på GoPro Hero3 Black Edition. Den kompakta kameran frestar med videoinspelning i skyhög 4k-upplösning och bländare F2.8.

av Prylguiden #Fototillbehör #GoPro
7.9

Om man vill fånga den hisnande turen på mountainbiken eller halsbrytande surfning bland höga vågor, klarar GoPro Hero3 Black Edition rubbet uten problem. Jämfört med föregångaren Hero2 har Hero3 blivit 30 procent mindre och 20 procent lättare. Hero3 är inte större än två tändsticksaskar ovanpå varandra, och med det medföljande undervattenshuset kan kameran användas under vatten samt tåla mer slag och stötar än marknadens alla vädertåliga kameror. Hero3 Black Edition är främst en video-
kamera, då man bl.a. kan spela in med 4K-upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar med 12 bilder per sekund eller 2 704 x 1 524 pixlar med 25 bilder per sekund. Vi föredrar det sistnämnda, då bildkvaliteten är riktigt fin med klara och skarpa bilder tack vare det skarptecknande objektivet med fast bländare F2.8.
Man kan också spela in med Time-Lapse, och om man vill ta många bilder i sträck kan man ta upp till 30 bilder i sekunden.

Irriterande missteckning

GoPro Hero3 kan ställas in till tre olika brännvidder, motsvarande 15 mm, 20 mm och 28 mm. De två första överensstämmer närmast med
fisheye och lämpar sig bäst till actionvideo, medan missteckningen snabbt blir tröttsam för stillbilder. Gopro har begränsat kamerans maximala ljuskänslighet till ISO 400, och trots det ljusstarka objektivet kan detta ge problem inomhus i svag belysning. Stillbildernes färgåtergivning drar åt det varma hållet, medan kontrasten är en aning för hård.
GoPro Hero3 har ingen lcd-skärm, så man fotograferar närmast i blindo. Till stillbilder är det därför en god idé att skaffa Gopros app som fungerar med både Apple- och Android-telefoner. Hero3 har en inbyggt wi-fi-anslutning, så via appen kan man få se en live view-sökarbild från kameran på sin telefon, och man kan även på ett enkelt och intuitivt sätt styra kameran via telefonen. Det fungerar perfekt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Till videoinspelningar under extrema förhållanden är GoPro Hero3 Black Edition marknadens fiffigaste och kompaktaste kamera. GoPro Hero3 Black Edition klarar alla jobb, och de många videoformaten, som 4K, är härliga. När det gäller stillbilder är alternativen dock för få och färgerna för oprecisa, och den våldsamma missteckningen irriterar i längden.

Specifikationer

Märke
GoPro