GoPro HERO

Bildkvaliteten är bra jämfört med andra actionkameror i samma prisklass. Många funktioner har försvunnit jämfört med HERO5 och HERO6 Black Edition.

av Prylguiden #Fototillbehör #GoPro
8.0

GoPros nya actionkamera HERO är en nedbantad version av GoPros toppmodeller – HERO5 och 6 Black Edition. På fotosidan har upplösningen minskat från 12,0 till 10,0 megapixel, och kameran kan nu bara ta 10 bilder i sekunden vid serietagning i stället för 30. HERO kan inte heller fota i råformat eller korrigera kamerans fisheyeperspektiv. På video­sidan har 4K reducerats till Full-HD med 60 bilder i sekunden.
Om du kan leva med allt detta är nya HERO å andra sidan en prisvärd kamera. Den ställs in på samma sätt som övriga GoPro-kameror, men den är enklare att använda eftersom många av menypunkterna på den tryckkänsliga skärmen har utgått. Fotokvaliteten är jämförbar med en bra mobil med dämpad färgmättnad. Fokus ligger fast på en till två meters avstånd, men bakgrunden blir också hyggligt skarp tack vare fish­eyeobjektivets enorma skärpedjup. Exponeringen är väldigt fin, och den digitala zoomen ger tre utsnitt – wide, medium och narrow.
HERO är naturligtvis kompatibel med det omfattande urvalet av GoPro-beslag i såväl original- som tredjepartsutförande, vilket gör att man kan fästa kameran på hjälmar, fotostativ m.m. I köpet ingår dock bara två enkla, klena beslag.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HERO är naturligtvis kompatibel med det omfattande urvalet av GoPro-beslag i såväl original- som tredjepartsutförande, vilket gör att man kan fästa kameran på hjälmar, fotostativ m.m.

Specifikationer

Märke
GoPro