Godox V1 Speedlite

När det gäller storlek och vikt motsvarar V1 ungefär de stora originalblixtarna, och den balanserar bra på fullformatskameror.

av Prylguiden #Fototillbehör #Godox
9.2

När det gäller storlek och vikt motsvarar V1 ungefär de stora originalblixtarna, och den balanserar bra på fullformatskameror. Den ger ett osedvanligt fint och mjukt blixtljus från den stora, runda reflektorn, som är tillräckligt starkt för en gruppbild av 85 personer i en stor sal på ISO 200. Vi testade på Canon och fick oklanderlig exponering. V1 finns även till Nikon och Sony, samt till Micro Four Thirds, Fujifilm och Pentax. Alla funktioner väljs på baksidan via tio knappar och lcd-display, inklusive master/slav-radiostyrning. Dessutom finns en inbyggd videolampa som räcker ett par meter. Metallåset på blixtskon är bra, och generellt är finishen utmärkt. Firmware kan uppdateras via usb-batteriladdaren. Det finns även möjlighet att köpa tillbehörspaketet AK-R1 för 650 kronor med bland annat färgfilter, ljusspridare och ljussamlare. Tillbehören klickas lätt fast på magnetringen runt blixthuvudet. Design och filosofi ligger förbluffande nära den banbrytande och mycket dyrare blixtserien Profoto A1. Bara kineserna vågar göra så.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Design och filosofi ligger förbluffande nära den banbrytande och mycket dyrare blixtserien Profoto A1. Bara kineserna vågar göra så.

Specifikationer

Märke
Godox