Garmin VIRB Elite

Fiffig liten actionkamera från Garmin med wi-fi och gps spelar in film och tar bilder i farten. Kameran är härligt robust, men motsvarar bildkvaliteten förväntningarna?

av Prylguiden #Fototillbehör #Garmin
8.4

De flesta känner till Garmin för deras gps-enheter till bilar. Tillverkaren står även bakom actionkameran Virb Elite som kan sättas på t.ex. en mountainbike och geotagga bilder. Den liknar inte en kamera, utan en blandning mellan en ficklampa och en gps. Kameran ligger bra i handen och har en behaglig, vattentät gummiyta som täcker allt förutom objektivet och skärmen. Menyn är enkel att använda, och kameran använder ett uppladdningsbart litiumjonbatteri. Bilder och filmer lagras på ett microSD-kort som sitter skyddat under batteriet men är knepigt att komma åt. Bilder och video tas via en cmos-sensor med en upplösning på 16,0 megapixel respektive Full HD. Den lilla skärmen på 1,4 tum kan användas som sökare, men det är svårt att utvärdera bildkvaliteten. Bilderna tas med en kraftig vidvinkeloptik. De blir utmärkta, med en fin färgmättnad. Kontrasten hade gärna fått vara starkare, och skärpan är lite ostadig. Inalles är kvaliteten bra, men den klår inte Gopro Hero3 Black Edition.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Den lilla actionkameran har både wi-fi och gps. Den är robust, och efter litet övning är det lätt att hantera den enkla menyn. Skärmen hade dock gärna fått visa bilderna tydligare. Bildkvaliteten är utmärkt, men den slår inte de ledande konkurrenterna.

Specifikationer

Märke
Garmin