garmVirb_02

Garmin Virb 360

Kameran som ser allt

#Fototillbehör #Garmin
8.4

Den här kameran från Garmin kan få med allt som befinner sig framför, bakom och under den, både som stillbilder och som video i 4K-upplösning. Det sker genom att bilder från två fish­eyeobjektiv på var sin sida av kameran automatiskt pusslas samman. Bilderna och klippen kan laddas upp direkt till t.ex. Facebook eller YouTube, där alla som ser dem kan orientera sig genom att rikta skärmen åt olika håll eller navigera med hjälp av ett finger eller muspekaren. Det fungerar imponerande bra.
För att vara en kamera av den här typen är Virb 360 mycket enkel att använda. Menyn är på svenska, anslutningen är snabb och appen är intuitiv, särskilt om man är van att använda appar och wifi. En skärm på kamerans ovansida visar inställningarna och batterikapaciteten, men inte bilderna eller videoklippen. Dem ser man på sin surfplatta eller mobil, varifrån man också kan ställa in kameran.
Bildkvaliteten är bra jämfört med konkurrenterna, men den är
absolut inte i proffsklass. Man ser tydligt skarven där de båda
bilderna har satts samman till 360 grader. Om man ser videoklipp direkt från kameran som håller sig till 180 grader är kvaliteten bättre. Stillbilderna från kameran är på 8,3 megapixel.
Kameran är vattentät, och finishen är robust och känns påkostad, men priset är också i högsta laget.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Menyn är på svenska och det är lättare att komma igång med kameran än hos konkurrenterna.
Bildkvaliteten är konkurrenskraftig utan att imponera. Batteritiden är bara cirka 45 minuter.

Specifikationer

Märke
Garmin