Focus On Travel Photography

Den här boken är full av motiv för reslystna och kryddad med fototips. Priset är lågt men upplägget känns rörigt.

#Fototillbehör #Focus
8.5

Förlaget Focal Press som ligger bakom en rad fotoböcker har nyligen gett ut den här boken om resefotografi. Författaren Haje Jan Kamps är en ivrig resefotograf som under de senaste två åren har varit hemma cirka 15 procent av tiden. Motiven är indelade efter inspirerande ämnen som Folk i farten, Landskap och utsikt samt Fånga destinationens själ. Varje kapitel innehåller fototips, gällande t.ex. ljushet, färger, kontrast och brus, men även av mer praktisk karaktär. Det tipsas också om specifika kameror, vilket inte alltid är optimalt eftersom sådana uppgifter snabbt blir föråldrade. Det är positivt att det visas exif-data till de flesta motiv som dock varierar mellan att vara snabba snapshots och riktiga mästerverk. Boken är kompakt, så man kan lätt ta den med sig som inspiration på fotoutfärden.
På nästan alla sidor finns ett motiv att gå på upptäcksfärd i, och de åtföljs av både skrivstil och tryckta bokstäver. I början är det kul med den här blandningen, men det ger ett rörigt intryck och är svårt att läsa. I gengäld är priset lågt.

Omdöme

En kompakt och billig resebok som ger bra inspiration och fototips på motiv i farten. Den är lite svåröverskådlig i och med att det förvirrande upplägget ger ett något rörigt intryck. Utrymmet för specifika kameror hade kunnat användas bättre.

Specifikationer

Märke
Focus