DJI Spark Alpine White - Front 3-4

DJI Spark

Hittills har kameradrönare varit stora och högljudda schabrak, men det ändrar Spark på. Den har massor av imponerande funktioner och ett litet reklamtrick.

#Fototillbehör #DJI
9.0

DJI Spark är den minsta drönaren från giganten DJI. Den är inte mycket större än en läskburk, och den väger till och med mindre än så. Priset är också relativt lågt; hälften av en Mavic Pro, som hittills har varit den billigaste modellen från DJI vid lanseringen.
Därmed är det också helt okej att kameran inte riktigt kan mäta sig med de större modellerna. Man får nöja sig med video i Full HD, alltså inte samma fina 4K-kvalitet som hos Mavic och Phantom. Kvaliteten är utmärkt, men detaljgraden är inte riktigt lika bra som hos de bästa mobilerna. Det syns dock bara om man tittar på dator- eller tv-skärm.
Stillbilder är på 12,0 megapixel liksom hos Mavic, men detaljgraden är inte den bästa och det dynamiska omfånget är begränsat. Högdagrar fräter lätt ur om man kör på Auto, och bilder tas i jpeg och inte i råformat, så bildbehandlingsmöjligheterna är begränsade.
Å andra sidan har Spark en massa coola funktioner, som Active Track där drönaren följer en person som till exempel springer eller cyklar och håller kvar personen mitt i bilden utan att man själv behöver styra drönaren.
Man kan styra drönaren med en mobil. Det fungerar fint, men vi rekommenderar en fjärrkontroll. Man kan köpa den som tillbehör för 1 995 kronor eller i paket med drönaren, och med den ökar räckvidden från de 70 meter som vi kom upp till med mobilen, till 500 meter i teorin, även om vi inte kom längre än 370 meter.
DJI har gjort en stor sak av att Spark kan lyfta från, landa i och styras med handen, och det är också väldigt kul de första gångerna, men eftersom räckvidden då bara är några få meter är det bara en liten gimmick. Mavic Pro är på många sätt en bättre drönare, men för nybörjaren med en mindre budget är Spark en rolig, kompetent och utmärkt flygande kamera.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Liten, kul och bra drönare. Den tillhörande appen är enastående. Konstruktionen är av hög kvalitet, och kameran hänger väldigt stabilt i sin kardanska upphängning.
Begränsad räckvidd utan fjärrkontroll. Batteritiden är högst en kvart. Begränsad
detaljgrad i stillbilder och video, och de fyra armarna kan inte fällas ihop.

Specifikationer

Märke
DJI