DJI Mavic 2 Pro

DJI har köpt kronjuvelen Hasselblad, och resultatet har blivit en fantastisk drönare full med häftiga funktioner. Men kan kameradelen verkligen leva upp till namnet?

av Prylguiden #Fototillbehör #DJI
9.4

DJI Mavic 2 Pro kunde kanske liknas vid ett oäkta barn till en kinesisk far och en svensk mor. I fotobranschen finns flera exempel på giganter som har sålt sitt fina varumärke på licens, klistrat på mindre gedigna produkter. Men när drönargiganten förra året köpte en stor del av Hasselblad, var det mer än marknadsföring. Kameran i Mavic 2 Pro är bäst i sin klass, och till skillnad från den ursprungliga Mavic Pro blir bilderna nu så detaljerade, välexponerade och färgäkta att de inte längre påminner om bilder från en äldre mobiltelefon. De ser snarare ut att komma från en bra kompaktkamera. Stora steg framåt har alltså tagits sedan föregångaren. 1”-sensorn är fyra gånger större än tidigare, så även bilder tagna i kvällsljus blir överraskande detaljerade och får fin skärpa, särskilt när man tänker på hur liten kameran faktiskt är.
Bländaren kan nu ställas in manuellt, och på F8.0 fick vi utmärkt detaljteckning hela vägen genom våra landskapsbilder.
Även på andra områden finns många förbättringar. Vi noterade en batteritid på 27 minuter när vi flög i kraftig vind, där drönaren imponerande nog klarar sig ännu bättre än tidigare modeller. Vi kom för övrigt upp i en toppfart på 73,2 kilometer i timmen med vinden i ryggen.
Drönaren kan spela in timelapse som automatiskt sätts ihop till spektakulära filmer, och videokvaliteten i 4K är mycket övertygande med fin H.265-komprimering och en miljard färger.
Man styr lätt drönaren via fjärrkontrollen och appen ”DJI Go 4”. Båda fungerar fint, och i appen kan man bland annat välja ActiveTrack, som får drönaren att följa motiven och filma dem – även om de kort försvinner bakom ett träd eller liknande.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bästa drönaren under 20000 kronor. Fullproppad med förbättringar av bildkvalitet, funktioner, app, inbyggt minne, tystare flygning och mycket mer.

Kollisionssensorerna fungerar endast med vissa funktioner, och vi upplevde inte så sällan att alla sensorerna blev inaktiva när drönarens vinkel påverkades av vind.

Specifikationer

Märke
DJI