Canon Macro Ring Lite MR-14EX II

Denna blixt Ger dig ett fint ljus utan hårda skuggor i närbilder. De två separata lamporna är en stor fördel, men man måste vara makroentusiast för att den ska bli värd sitt pris.

#Fototillbehör #Canon
8.7

Den nya ringblixten från Canon monteras lätt i objektivets filtergänga samt i blixtskon. Man kan då vrida de två lamporna för att få ljuset att komma uppifrån och nerifrån i stället för bara från sidan. Det är också ett stort plus att man kan ställa in förhållandet i ljusstyrka mellan de två lamporna, så att huvudljuset kommer från den ena, medan den andra levererar ett något svagare upplättnadsljus. Det bidrar klart till att ge snyggare bilder, då ljuset faller mer naturligt. Man ska inte låta sig luras av ledtalet på 14. Det räcker gott och väl, eftersom man brukar fota väldigt nära, och vi fick en bra ljusstyrka även när vi var ute och fotade i skymningen. På samma sätt har blixten också kraft nog för att klara kortare slutartider än 1/250 sekund i dagsljus, där det är nödvändigt att aktivera High-speed sync, som kostar ljusstyrka. Exponeringen är säker, och blixten är också lämplig för porträtt, där den ger en mjuk och jämn belysning av ansiktet. Det är dock synd att blixten inte är vädertålig, med tanke på priset.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Denna ringblixt gör närbildsfotograferingen till en barnlek, då den alltid säkrar dig ett fint ljus, något som annars är en utmaning att få med motivet helt nära. Systemet med de två lamporna funkar verkligen bra, men priset är tyvärr så högt att man måste vara makroentusiast.

Specifikationer

Märke
Canon