Canon CanoScan LiDE 220

Den här skannern är enkel och lätt att komma igång med. Den klarar att skanna dina pappersbilder snabbt och med bara en knapptryckning. men de medföljande programmen krånglar.

#Fototillbehör #Canon
7.4

Denna snygga A4-skanner från Canon är lätt att komma igång med; det är bara att ansluta den till usb-kontakten, som också fixar strömmen. Canoscan LiDE 220 kan ställas på högkant, men man behöver öva på att skanna utan att papperet glider ur maskinen. Man skannar genom att helt enkelt trycka på knappen Autoscan. Då känner den själv av att det ligger en bild på plattan och sparar den som pdf. Mer kontroll får man via datorn, där man kan använda det medföljande programmet Scangear. Här finns många möjligheter att justera färgbalans och skärpa och jobba med damm- och brusreducering samt blekningskorrigering. Den sistnämnda tar i litet väl hårt även på lägsta nivån; skuggorna blir tunga och detaljer försvinner. I gengäld funkar dammreduceringen bra. Programmet har en inbyggd filbegränsning på 100 megabyte, och därför kunde vi bara skanna ett A4 i maximalt 600 dpi, och det tog litet över 30 sekunder. En bild på 10 x 15 cm tar 45 sekunder att skanna i maximala 1 200 dpi.

Omdöme

Canons nya Canoscan har begränsade möjligheter och skannar bara papper, men man kommer snabbt igång. LiDE 220 skannar ganska snabbt och med fin kvalitet. De medföljande programmen gör inte skannern rättvisa och drar därför ner betyget.

Specifikationer

Märke
Canon