DIGITALFOTOGRAFI 2:a upplagan

Den nya upplagan av detta standardverk ger en grundlig genomgång av digitalfoto från en kritiserad författare.

#Fototillbehör #Books
9.2

Scott Kelby skrev 2006 den första upplagan av denna bästsäljande bok. Han har fått mycket kritik för att ha en alltför simpel inställning till att lära ut fotografi till nybörjare. Kritikerna vänder sig mot att han mest pratar om hur man ska göra, inte varför, så att läsaren inte lär sig genom att själv förstå. Men det är inte simpelt, utan genialiskt för alla nybörjare som snabbt vill komma igång. Den andra upplagan av Digitalfotografi är uppdaterad med många nya bilder och information om modernare utrustning.
De tolv kapitlen avhandlar en enorm bredd av fototekniska ämnen, t.ex. hur man fotograferar på bröllop och tar andra bra bilder av personer, landskap, idrottsevenemang m.m. Läsaren får också veta hur proffsen gör, och boken är ganska underhållande att läsa, på Kelbys hurtiga vis. Den tunga teorin lyser med sin frånvaro, och varenda sida bjuder på praktiska tips och knep om hur man gör så bra bilder som möjligt – inte bara bakom kameran, utan också när man ska fortsätta med bildbehandlingen.

Omdöme

Världens bäst säljande bok om digitalfoto har fått en välbehövlig uppdatering och bjuder den vetgiriga läsaren på massor av information om allt från att ställa in kameran till att skriva ut snygga bilder. Boken är inget för teoretiker men passar precis alla andra.

Specifikationer

Märke
Books